Adni jó.

November 30-án megnyílt a MikulásGyár és egészen december 21-ig tart nyitva a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban pedig 10-től 19 óráig.

A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától.

Jó hír, hogy évről évre nagyobb az adományozó kedv, ezért a MikulásGyár szervezői különösen hosszú nyitvatartással várják az adományokat. Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjtenek.

Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják. Talán nem is gondolnánk, de Kínából, Ausztráliából, az USA-ból is érkeznek segítő kezek, sőt ajándékok is. Tavaly már egy játék űrrepülőgép is landolt a MikulásGyárban, egyenesen Houstonból, de Londonból, Csíkszeredából, Tokióból is jönnek csomagok.

A Magyar Posta közreműködésével idén ismét lehetősége nyílik a legkisebb településen élőknek is az ünnepek közeledtével adományokkal segíteni a rászorulókat. Az adakozók a legtöbb postán leadhatják ajándékukat a MikulásGyárnak 2018. november 30. és december 21. között, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a Posta. Az adományokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Ezeket a dobozokat aztán a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát – már csomagokként – rászorultsági alapon osztja szét.

Az adománygyűjtést koncertek, színpadi programok is kísérik.

További információ: mikulasgyar.hu
Fotó: facebook.com/mikulasgyar