A jelentősebb korbeli eltérés még mindig az előítéletek határozott célpontja.

Valóban csak az érdek motiválhatja ezeket a románcokat, ahogyan sokan gondolják? Valószínűleg nem.

Bizonyos kutatások szerint 2-3 év különbség az ideális, míg mások a 7 évet tartják megfelelőnek a tartós boldogsághoz. Sokan viszont rácáfolnak erre és 10, 20, 30 vagy akár még több év korbeli eltéréssel találják meg a szerelmet.

A kor valóban csak egy szám, ha érzelmekről van szó.

A generációs különbséggel egymásra talált pároknak sok előítélettel kell megküzdeniük. Különösen igaz ez akkor, amikor a nő az idősebb. Sokszor támadják az ilyen hölgyeket fiatalabb szerelmükért, míg az idősebb férfiakkal szemben kicsit elnézőbb a társadalom, számukra dicsőség meghódítani egy fiatalabb nőt. De ha túllépünk az előítéleteken, közelebbről nézve igen is működőképes lehet egy ilyen kapcsolat (is).

Abban az esetben, ha megvan a vonzalom, a közös érdeklődés, hasonló az értékrend, a vágyak és a célok is, nagy eséllyel lehet valóban tartós és boldog a generációs különbség ellenére is a frigy. Kell hozzá az is, hogy a felek tudjanak (jól) kommunikálni, gyakorolják az empátiát és nagyjából ugyanott tartsanak az életben. De ezek olyan dolgok, amelyek minden kapcsolatra igazak. Ha mindkét fél megtalálja a másikban, amit szeretne, akkor az évszámok elveszítik a jelentőségüket. Ha megvan a vágyott boldogság, számít, hogy arról mit gondolnak mások?

Sokak ellenszenvét váltotta ki a 72 éves hölgy és 19 éves férje románca. Ők elmondásuk szerint boldogok, hiába van közöttük 2 generációnyi különbség. Ez már egy szélsőségesebb eset, de szerintük működik. Így is meglehet a kölcsönös vonzalom és a többi is, ízlés kérdése. Ha nekik jó, az másokat miért zavar?

Nincsen pontos szabály arra, hogy hány év fér még bele egy jól működő párkapcsolatba. Van, akit már 5 év is zavar, míg másokat az 50 se. A személyes preferenciák fognak győzni szívügyekben, tehát tulajdonképpen bármennyi belefér.

Ámor nyila bárhol, bármikor bárkit eltalálhat!