Főszerepben a 150 éves famatuzsálem.

Japánban óriási kultusza van a virágoknak, kedvelt program a virágokban való gyönyörködés. Bőven akad néznivaló a szigetország Tocsigi prefektúrájában is, ahol tavasszal a lilaakác virágzása jelenti a fő attrakciót. Varázslatosan festenek a fák, ahogy az óriási lombkoronák lila, halványrózsaszín, fehér, sőt sárga színekbe öltöznek. Az elképesztő virágzuhatag függönyként omlik alá, mintha csak azért tervezték volna így, hogy a csodájára járhassunk. A gyönyörű virágoknak nem csak világos, vibráló lila szirmaik vannak, de az sem utolsó látvány, ahogy tömegben csüngenek.

Japanese Wisteria

Az Ashikaga Virágparkban sétálni olyan, mintha egy 10 hektáros mesevilágba érkeznénk. Több mint 350 lilaakác nő itt, a főszereplő pedig egyértelműen az Ofuji, a Nagy Lilaakác. A fák korát kb. 150 évesre becsülik, az ágak masszív rendszerét bambusz támaszték tartja.

Japan.2016.073

Nem meglepő, hogy rengetegen próbálják lencsevégre kapni ezt a gyönyörűséget, egyike Japán leghíresebb virágzó fáinak, sőt, egyesek szerint az egész világon nincs párja. A parkot április közepe és május közepe között a legérdemesebb felkeresni, mert ekkor éri el a virágzás a csúcsát.

Wisteria roof

A 150 éves, varázslatos fa nem az egyetlen látványosság itt. A parkban 80 méter hosszú lilaakác alagút és pergola is várja a virágrajongókat, egészen különleges élményt nyújtva, különösen este, amikor megvilágítják a virágzuhatagot.

Wisteria Tunnel, Japan

A park számos más attrakcióval is hívogat, például a Szivárvány kerttel, ahol temérdek rózsafajtában gyönyörködhetünk, vagy a Kék és fehér kerttel, ahol gyönyörű nőszirmok, klemátiszok és hortenziák virítanak.

Japanese wisteria / Wisteria floribunda / 藤(フジ)

Wisteria garden in Japan

Wisteria garden in Japan

Great Wisteria Festival, Ashikaga Flower Park , Japan 足利花卉公園

Wisteria floral, Flor de Fuji,ふじのはな物語

Over 1200 years old Japanese wisteria / Wisteria floribunda / 樹齢(じゅれい)1200年余(ねんよ)の藤(フジ)