Hajóhad a tányéron.

Három lány nagy örömére mesebeli történetté változik Boncsarovszki Ferenc kezei között a vacsora. A következőkben Ferenctől tudhatjuk meg, miért és hogyan készülnek a különleges alkotások.

Nagyon szeretek a szabadidőmben a gyerekeknek is és a páromnak is meglepetés ételeket készíteni, ezt kizárólag hobbi szinten űzöm, teljesen más foglalkozásom van, kamiont vezetek.

Megközelítőleg három éve kezdtem az unokáknak ételeket gyártani. Az interneten nézelődve találtam ötleteket, de azóta magam is fejlesztettem pár dolgot. Szeretem látni a lányok – mert hárman vannak – boldog arcát, amikor meglátják az ételeket. Az első étel, amit elkészítettem, úgy emlékszem, hogy a bukósisakos kiskacsák a hídon című étel volt.

Most épp lángos készült, amelynek története is van. Készült pingvin és rántott fejű polip hajóhad. Azért gyűltek össze, mert ebben a nagy hőségben kiszáradt az öböl, melyben kikötöttek, így esőtáncot ropva ki a hajón, ki a mederben, együtt kérik az esőt.

Néhány szó a hajókról: lángos az alapjuk, került rájuk tejföl, lilahagyma, pirított bacon kocka, reszelt sajt. A vitorla pedig csirkemell sonka.