Tekerjük le a hangot.

A boldogság-állomás nem más, mit egy hely, ahol kizárva a zajokat felébreszthetjük a kreativitásunkat, teret adhatunk a képzeletünknek. Ez lehet egy félszoba, ahol kötögethetünk, egy fotel, ahol az emlékeinket vetjük papírra, vagy egy kerti fészer, ahol ecsetet ragadunk és festeni kezdünk a vászonra.

Ennek a boldogság-állomásnak a célja, hogy időt és helyet teremtsen ahhoz, hogy megéljük a kreativitásunkat.

Mindössze 3 egyszerű lépéssel indítsunk:

1. Kapcsoljuk ki a telefonunkat (a mobilt és a vonalasat is, ha van).
2. Állítsunk be egy stoppert 15 percre (vagy több időre, ahogy érezzük).
3. Dugjunk be füldugót, hogy a világ zaja ne zavarhasson meg minket.

Nagyon fontos, hogy valóban a tevékenységre tudjunk összpontosítani, ne szakítson félbe minket az üzenetek érkezése, a telefon csörgése, a számítógép pittyegése! A felmérések szerint 20-25 perc kiesést okoz egy-egy beszélgetés, telefon a koncentrációban. Ennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a figyelmünket újra teljes mértékben másra tudjuk összpontosítani. A valódi, elmélyült figyelemhez pedig még ennél is több időre lehet szükségünk!

Átalakíthatjuk a kisszobát, hogy varrni-horgolni tudjunk, de elvonulhatunk a kert egyik használaton kívüli épületébe is. Itt az idő, hogy létrehozzunk egy helyet, ahol feltöltődhetünk! Alakítsuk ki a saját boldogság-állomásunkat! Mindegy, hogy kötni, horgolni, zenélni, olvasni, írni vagy festeni szeretnénk, kapcsoljuk ki a zajt és hagyjuk, hogy a belső kreativitásunk szárnyakat kapjon.

Forrás: treehugger.com