Aktív mindennapok.

A 82 éves Anne Leigh nem az az otthonülős, kötögetős nagymama. Az angol hölgy rendkívül sokrétű és aktív, akár 20 évet is letagadhatna az életkorából. Sajt elmondása szerint mindenki ledöbben, amikor elárulja, hogy hány éves, általában nem nézik többnek 65-nél.

A jó kondiért persze igencsak megdolgozik. Heti 4 reggelen már 7-kor az edzőteremben van, ahol súlyokat emel, guggol, felüléseket végez és minden hétvégén teljesít egy 5 km-es távot futva a helyi parkban is. 78 éves kora óta plankkel is edz, már 2 percig képes magát plank pozícióban megtartani. A legjobban csapatban szeret mozogni, egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy ő a korelnök.

Sosem szerette a négy fal között tölteni az idejét, szívesen mozog a szabadban is. Nem akar lelassulni és nem érdekli, hogy mások szerint már nem illene így pörögnie. Érdekes módon csak a 40-es éveiben kezdett futni, de azóta 1800 versenyen vett részt, ebből 70 maraton volt. Évente általában 3 maratont fut le, de már nem olyan gyorsan, mint korábban.

Amikor hazaér a fárasztó mozgás után, már jön is érte a fia és viszi munkába. Ugyanis Anne még mindig dolgozik, ráadásul nem is akármit: a fiú vállalkozásában gyakran árkot ás vagy épp közvilágítást szerel. Változó, hogy mennyi időt tölt munkával, de általában heti 18 órát.

Az aktív asszonynak két gyermeke és hét unokája van. Anne imád utazni is, 2017-ben Indiában járt, 2021-ben pedig egy fitnesz- és jógatáboron vett részt Ibizán.

Férjével együtt kedvelik a családi ünnepeket, fesztiválokat, és szívesen járnak koncertekre vagy a lóversenypályára.

Képek: Caters News Agency