Kötődés.

Patrice Travis önkéntes varrónőként dolgozik a texasi Accent Care Hospice házban. Az intézmény lakóinak elhunytakor különleges emlékmackót varr, így enyhítve a gyászolók fájdalmát.

Thomas Lennon ugyanott dolgozott éveken keresztül, egészen a 2022. augusztusában bekövetkezett haláláig. A férfi a Parkinson kórral kapcsolatos szövődmények miatt hunyt el. Az intézmény vezetői megkérdezték özvegyét, Mary-t, hogy szeretne-e Thomas emlékére egy emlékmacit, mire ő hatot kért – minden unokának egyet.

Fotó: AccentCare hospice

Travis azonnal nekikezdett a munkának és Thomas személyiségét is igyekezett minél jobban megismerni. A nagypapa beceneve Pom Pom volt, ezt szerette volna valahogy megjeleníteni, ezért sapkát is kaptak a bundás állatok. A varrónő talált olyan szemeket, amelyek a férfi szemének színével azonos színűek voltak és hasonló szemüveget is tudott szerezni. Travis megtudta, hogy Thomas mindig úgy köszönt el, ha valahonnan távozott, hogy ’Béke’, ezért a macik mancsára varrt egy ilyen feliratú címkét. Thomas gitározott, így a medvék egy kis zsebet kaptak, amibe a nagypapa használt pengetői kerültek. Mivel volt elegendő anyag, az önkéntes varrónő végül úgy döntött, hogy Mary-nek is készít egy mackót.

A hatalmas feladat, a 7 maci megvarrása 3 hónap alatt végül sikerrel járt. Az állatkák kendővel a nyakukban, szemüveggel az orrukon tényleg nagypapásra sikerültek, ráadásul önálló életre keltek, mindegyiknek saját személyisége lett.

Fotó: AccentCare hospice

A mackókon látszik, hogy szívvel-lélekkel készültek. A gyerekek megkapták Karácsonyra a nagypapa flanel ingéből varrt emlékmedvéket.

Fotó: AccentCare hospice

Az unokák kedvesen Grandpy-nak hívják a mackókat és mindenhová magukkal viszik őket. Mary boldogan meséli, hogy mennyi mindent csinálnak a gyerekek Grandpy-val nap mint nap. Éjjelre leveszik a mackó szemüvegét és az ágy mellé helyezik azt, miközben a macival összebújva alszanak.