Kínai másolat.

A Wanfeng-tóban, elképesztő természeti környezetben található, festői kastély valóban olyan, mintha egy meséből lépett volna elő. A lenyűgöző épület napjainkban elegáns hotelként működik.

A kastély történelme nem túl régre nyúlik vissza: a 2011-ben épült Jilong Castle Country Club mára már nem csak Kínában tett szert hírnévre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travel’z (@travel.zn) által megosztott bejegyzés

Már maga az elhelyezkedés is lélegzetelállító, ezt fokozzák az apró részletek és az, ahogyan egy híddal a szárazföldhöz kapcsolódik a szállodának otthont adó szigetecske. Szokatlan látvány mindez Kínában, ha csak a képeket néznénk, valószínűleg inkább Franciaországra vagy Németországra tippelnénk, ahol sűrűn találhatunk középkori kúriákat, kastélyokat.

Nem sokat lehet tudni a Jilong Castle Country Club-ról, de azt igen, hogy egy négycsillagos hotel működik benne. Egy 2018-as adat szerint egy éjszaka 12 ezer Ft-ba került.

A gyönyörű épületet állítólag egy helyi vízerőmű-mágnás építette, a kastély saját vízerőművel rendelkezik, ami az áramot szolgáltatja.

A leírások gyakran csak úgy hivatkoznak a kastélyra, mint a ’kínai Neuschwanstein’-re, utalva a németországi épületegyüttesre, amely a Hamupipőke feldolgozásokat is megihlette.