Izmok munkában.

Tim Minnick az Austinban található Gold’s Gym edzője, naponta több órát tart a mozgásra vágyóknak. Ez még nem is lenne különleges, Tim azonban 81 éves. Már 4 éve ő lett a csúcstartó, mint a világ legidősebb fitneszedzője, és most, a nyolcadik X-en túl még mindig fáradhatatlanul aktív!

Tim 73 évesen szerezte meg a személyi edző képesítését. Állítása szerint miután 2 edzőterem is elutasította, a Gold’s Gymnél kapott állást, ami számára egy új lendületet adott az életében a felesége halála után. Olyasvalamit szeretett volna csinálni, amivel másokat támogatni tud.

A terem vezetője örült, hogy egy ilyen korú edző jelentkezett hozzá, mivel a becslése szerint az órát látogatók 15-20%-a 50 év feletti.

Tim jó példával jár elő a ‘boomer’ generációnak (1946 és 1964 között születettek), akiknek edzettségi szintje sajnos nem túl jó. Ráadásul ő maga hiteles tud lenni, mivel nem fiatalkorában, hanem csak idősödve talált rá a testmozgás ezen formájára. 35 évesen már megkezdődik az izmaink leépülése, ha nem foglalkozunk azzal, hogy működésbe tartsuk őket, 75 éves korunkra már nem leszünk jó állapotban.

A szenior oktató mind egyéni, mind csoportos foglalkozásokat tart. A legtöbb vendége 50 felett van, a legidősebb 95 éves, de fiatalabbak is látogatják az óráit.

Az egyik ügyfél, akinek Tim segített, egy daganatos beteg volt, aki átesett egy stroke-on és ez súlyos autóbaleseten is. Tim 2 éven át dolgozott a nővel, hogy segítse az ülő helyzetből felállni.

Az idős úr nem szeretné otthagyni a munkáját, amiért rajong, ameddig fizikailag bírja. Semmi okot nem lát arra, hogy csupán a kora miatt befejezze. Jó példával jár elő, egészséges étrenden él, nem iszik alkoholt, ráadásul még semmilyen gyógyszert sem szed.