26 ponton érezhetjük a földsugárzást.

Nem messze a magyar határtól, Dobronak közelében egy egészen különleges helyet találunk. A Bakonaki-tó körül elterülő, gyógyító energiákkal rendelkező erdőt egyre többen keresik fel jótékonynak vélt hatása miatt.

A gyönyörű tájba simuló mesterséges tavacska körül kb. 20 éve mérték ki bioenergetikusok és természetgyógyászok a 26 gyógyító pontot. A nyugalom azonnal érezhető még annak is, aki nem hisz a földsugárzás ilyesfajta hatásában.

A park szabadon és ingyenesen látogatható, érdemes egy nagy sétát tenni benne.

Fotó: Tamas Barath/Wikimedia Commons

Az energiapontok szétszórva találhatóak a területen, ezek látogatási ideje nincs korlátozva. A pontok között sétálhatunk, padokon pihenhetünk meg, ejtőzhetünk.

Közzétette: Krisztina Huszár – 2019. július 4., csütörtök

Az energiasugárzás epicentrumában a Szent Vid forrás található.

Közzétette: Krisztina Huszár – 2019. július 4., csütörtök

Közzétette: Krisztina Huszár – 2019. július 4., csütörtök

Ennek vize is különleges energiákkal, gyógyító hatással bír, látás- és hallásproblémák esetén, valamint emésztőszervi, idegi és bőr-rendellenességek enyhítésére ajánlják. Aki a szemét megmossa vele, élesebben fog látni. A legenda szerint ugyanis valamikor nagyon régen egy vak férfi többször megmosta a vízzel a szemét, és állítólag visszanyerte a látását.

Közzétette: Krisztina Huszár – 2019. július 4., csütörtök

Közzétette: Krisztina Huszár – 2019. július 4., csütörtök

Legendákban egyébként sincs hiány: a helyiek szerint a tó helyén egykor szántóföld volt, amit az erdőben élő titokzatos szerzetesek műveltek.

Ma úgy tartják, hogy zöld ruhás, zöld hajú vízi tündérek élnek itt. A hely csodatevő mivolta sem kérdéses, hiszen feljegyezték, hogy a II. világháború vége felé különös dolog történt: egy partizán súlyosan megsérült, és utolsó erejével a kápolnához vonszolta sérült testét, hogy menedéket leljen éjszakára. Eljött a reggel, ő pedig súlyos sebei ellenére életben maradt, így a háború után személyesen gondoskodott a harcok során megrongált kápolna felújításáról. Azt beszélik, azon az éjszakán olyasvalamit élt át, ami gyökeresen megváltoztatta életét.

Fotó: Feri/Wikimedia Commons

Javasolják, hogy keressük fel a legfontosabb problémáinkat gyógyító pontokat és ott a következők szerint járjunk el:

  • A kijelölt ponton teljesen lazuljunk el, maradjunk csendben, hangoskodással, beszélgetéssel ne zavarjuk az ott tartózkodókat.
  • A kezeink legyenek lazák és lógjanak a test mellett, tenyerünket irányítsuk a föld felé, az ujjaink legyenek egy kicsit behajlítva és széttárva. Így a testünkben és a tenyerünkben kellemes meleget fogunk érezni, míg az idegbántalmaktól szenvedők kellemes, hűvös fuvallatot érezhetnek.
  • Ha sem meleget, sem hűvös fuvallatot nem érzünk, akkor az adott pont nem a megfelelő a problémánk megoldására, keressünk egy másik, megfelelőbb helyet.
  • Folyamatosan figyeljük az érzéseinket, mert túl is terhelhetjük a szervezetünket. A túlterhelés figyelmeztető jelei: szédülés, mellkasi feszültség, légzési zavarok, fáradtság, alsó végtagi fájdalmak. Ha valaki ilyet érez sétáljon tovább az ösvényen és pihenjen meg egy semleges helyen.