Nosztalgikus érzések.

Great Yarmouth régi angol kikötőváros, itt született és nőtt fel a most 89 éves Margaret Seaman. Az idős hölgy egészen különleges ajándékkal lepte meg szeretett városát: fonalból megkötötte a település több látványosságát, köztük a kikötői negyedet, az ikonikus Golden Mile-t, továbbá a parkokat, a kikötői épületeket, illetve a strandot.

A 90-hez közelítő Margaret azt a varázslatos hangulatot próbálta meg ezzel visszaadni, ami gyermekkorában és ifjabb éveiben jellemezte a települést a véget nem érő nyári napokon.

Ezért döntött úgy, hogy az emlékeiből merítve megalkotja a városkát úgy, ahogy az az 1970-es években festett.

Fotó: Jamie Honeywood

Egy teljes esztendőnyi munka után – ami napi 12-15 óra kötögetést jelentett – büszkén mutatta be mestermunkáit a Norfolk Makers Festival néven megrendezett kiállításon.

Fotó: Jamie Honeywood

“Great Yarmouth akkoriban egy nagyszerű város volt, megannyi emlékem van a tengerparton töltött időkről” – nosztalgiázott a hölgy.

Fotó: Jamie Honeywood

A közönség körében elképesztő sikert aratott a kötött városka. A kemény munka eredményeként született műre természetesen nagyon büszke az alkotója. Annak ellenére, hogy több mint 70 éve csattogtatja a kötőtűket és a barátai is segítségére voltak, a 89 éves nagymamának nem kevés kihívással kellett szembenéznie a nagyszabású projekt megvalósítása során. Az alkotó lánya, a 70 éves Tricia Wilson is rendkívül boldog: “Büszkébb nem is lehetnék édesanyámra. Fantasztikus érzés volt hallani azok reakcióját, aki már látták a munkáját.”

Fotó: Jamie Honeywood
Fotó: Jamie Honeywood