Elfeledett életek.

Anton Savchuk még csak 33 éves, de már most elképesztő emberségről tesz tanúbizonyságot. Az orosz fiatalember ugyanis kis csapatával ingyen újítja fel nyugdíjasok és veteránok lakásait. Anton nem milliomos, „csupán” egy egyszerű építőipari munkás, de ez nem akadályozza meg abban, hogy az elfeledett hősök és polgárok segítségére siessen.

Fotó: boredpanda

Anton TV nézés közben figyelt fel arra, hogy a plecsniket és kitüntetéseket kapó veteránok gyakran egészen szegényes, méltatlan körülmények között élnek. A fiút bántotta, hogy azok, akik a hazájukat szolgálták egykor, ma ilyen rossz, embertelen körülmények közt tengetik a mindennapjaikat. Csak évente egyszer teszik őket kirakatba, amikor évfordulót ünnepelnek.

A 47 éves villamosvezető, Polina Gennadievna otthona előtte és utána

Egy II. világháborús veterán otthonában egy mozgássérült, egy villamosvezető és egy másik veterán is él.

Valentina Isaevna most 71 éves, gyerekkora óta mozgássérült. A lakása így festett egykoron és most

A 95 éves háborús veterán, Vasily Fedorovich és felesége, Tamara Aleksandrovna 60 éve vannak együtt. Most megújult lakást kaptak

Antonnak van némi segítsége, néhány ember, aki vele együtt dolgozik. Az első felújításokat saját megspórolt pénzéből fizette, de most támogatókat, adakozókat gyűjt. Érkezett már adomány Kanadából és az USA-ból is, ezért a fiatalember bizakodón tekint a jövőbe.

Tatyana Ilyinichnam túlélte a leningrádi blokádot, hamarosan a 80-dik születésnapját ünnepli, már az újjászületett lakásban

Anton Instagram oldalán további képek találhatók.

Képek: Anton Savchuk, forrás: www.boredpanda.com