Huncut kacsintás.

1923. február 18-án született Budapesten, jómódú polgárok gyermekeként. A kisfiú a II. kerületi Érseki Katolikus Gimnáziumba járt, ami a legelőkelőbb intézetek egyikének számított a fővárosban. A Zeneművészeti Főiskolán hegedű szakon végzett. Ekkor már érdeklődött a színjátszás iránt, ezért egy évvel később beiratkozott Rózsahegyi Kálmán színészképző iskolájába.

Fotó: KOTNYEK ANTAL/Fortepan

Nagyszerű táncos-komikus és konferanszié volt. Játszott a Budapesti Operettszínházban, a Vígszínházban, a Pódium Kabaréban, a Tháliában. Nagy művészek partnereként, humorral és sajátos sármmal vette le a közönséget a lábáról, mígnem a 1954-es Csárdáskirálynőben már maga is hatalmas sztárrá vált. Az előadás nemcsak itthon volt felülmúlhatatlan siker, a Szovjetúnióban elnéptelenedtek este az utcák, mert a produkciót élőben közvetítette a Rádió és a Moszkvai Televízió.

Fotó: BAUER SÁNDOR/Fortepan

Rengeteget szerepelt szilveszteri műsorban, kabaréjelenetekben, nem volt nélküle kívánságműsor, Önök kérték. Ki ne hallotta volna a „Jaj cica, eszem azt a csöpp kis szád…” c. dalt az ő előadásában. Ő volt Robi bohóc, és zenei tehetsége ellenére prózai szerepekben is megfordult.

Fotó: HANGOSFILM/Fortepan

A Csárdás királynő halhatatlan Bóni grófja 1992. október 8-án hunyt el.