Királyi rövid.

Nagyon úgy tűnik, hogy a pandémia az angol királynőből is előcsalogatta a kísérletező kedvet, II. Erzsébet hivatalos teendői elmaradása ellenére sem unatkozott. A 94 éves uralkodó a bezártság hónapjaiban piacra dobott egy száraz gint, amit a saját sandringham-i birtokán termesztett növények lepárlásbál nyernek.

Az uralkodó kertjei biztosítják az italhoz a növényi alapanyagokat, az elkészítése pedig akár 2 hetet is igénybe vehet. A gin egyik alapanyaga a kaki, amit a kertet körbeölelő fal védelmében termesztenek. De mirtuszlevél is szükségeltetik – ez is a birtokon nő, már számos királyi esküvőn megcsodálhattuk a menyasszonyi csokorban is.

Nem túlzás azt mondani, hogy minden egyes kortyban megízlelhetjük a történelmet. A fenséges gint fogyasztását jégen, tonikkal és citrommal ajánlják.

A Buckingham Palota korábbi séfje szerint a királynő idős kora ellenére nagy rajongója a ginnek, minden nap elkortyol egy pohárka jeges koktélt, egy szelet citrommal az ebéd mellé.

A Sandringham Gin nem az első olyan rövidital, ami a királyi birtokokon készül. A Buckingham Palotának saját ginje van, a kertjéből származó citrommal, verbénával, galagonyával és eperfa levéllel, valamint egyéb, kézzel szedett növényekkel gazdagítva.