Lila szépség.

Sissi kedvenc virág az ibolya volt. A királyné annyira rajongott a kis lila virágért, hogy ibolyaszínű falak díszítették lakosztályát a gödöllői kastélyban, a kertészek pedig mindig ibolyát ültettek a lakosztálya előtti kertbe, amikor érkezését várták.  A nádszálvékony uralkodó kedvenc édessége pedig a kandírozott ibolya és az ibolya fagylalt volt.

Nyáron, várhatóan június 26-án Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban Sissi-kiállítás nyílik. Az előkészületek már nagyban zajlanak. Most önkéntesek segítségével borítják virágba a termeket, arra kérték ugyanis a segítőket, hogy ibolyát gyűjtsenek, préseljenek és adjanak át a múzeum munkatársainak.

A Móra Ferenc Múzeumban várhatóan az idei Múzeumok Éjszakáján, június 26-án nyílik majd meg a nagyszabású Sisi-kiállítás. A tárlaton ismertetik életének ikonikus pillanatait, eseményeit és mindennapjait eredeti, Erzsébethez kötődő tárgyak segítségével. A tervezett tárlaton olyan nemzetközi jelentőségű kollekciót mutatnak be, amely tárgyegyüttes legutóbb Kínában járt. A látogatók az eredeti, Sisihez köthető műtárgyak segítségével ismerhetik meg a magyarok királynéjének, Erzsébetnek izgalmas, szenvedélyes és egyben tragikus életét.

A készülő kiállításban külön blokkok szólnak majd a Sisi elleni merényletről; a gyönyörű királyné titokzatos arcáról; a kedvteléseiről, a sportszokásairól, magyarországi kedvelt tartózkodási helyeiről; az impozáns 1867-es koronázási szertartásról, az Erzsébethez közel álló személyekről, barátairól, közöttük a legendás Andrássy Gyuláról is.