Egy fél nap a város mellett.

Nem kell feltétlenül repülőre szállni, ha szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni: néha elég, ha egy fél napra kiszökünk a városból. Most 3 olyan bűbájos helyet mutatunk, amelyek félórára vannak a fővárostól, mégis, mintha órákat utaztunk volna, nyugalomban és zöld környezetben költhetjük el az ebédünket vagy a kávénkat. Érdemes egy sétával egybekötni a kimozdulást a friss levegőn!

1. Páty – egy kávé a Pincehegy lábánál

Messziről még nem látszik, hogy milyen csodás hely ez, érdemes a domb alján leparkolni, és felsétálni a kanyargós utcákon. A hatalmas pinceajtók, rozsdás lakatok, árnyat adó fák lenyűgözik a látogatókat, ráadásul a Pincehegy alján bűbájos, francia stílusú kis pincekávézó (C’est La Vie Café) várja az enni-inni vágyókat.

Közzétette: C'est La Vie Café – 2015. május 21., csütörtök

Ne hagyjuk ki a sétát a Pincehegyen, ha pedig még több mozgásra vágyunk, keressük fel a Fenyvest (a Pincehegy tetejéről már jól látszik ez a terület is). Egy vintage stílusú vendéglőt is rejt a falu széle: a Cukorborsóba betérve biztosan nem maradunk éhesek!

Közzétette: Cukorborsó Kertvendéglő – 2018. november 14., szerda

2. Biatorbágy – egy kávé a Viadukt mellett

A Viadukt nevét talán sokan ismerik a történelem tanulmányaikból, de kevesen tudják, hogy gyönyörű, felújított állapotban várja a nézelődőket. Érdemes a lépcsőkön felmászni, mert a látvány sem utolsó, a Biatorbágy környéki erdők pedig kirándulásra csábítanak. A közelben található régi villaépületben ma bisztró működik (Kisvilla), amit meleg szívvel ajánlunk mindenkinek, nem fognak csalódni!

Közzétette: KisVilla – 2013. május 22., szerda

Ha hosszabb gyaloglásra vágyunk, felsétálhatunk az erdőszéli Szily-kápolnához is. A túra végén jöhet egy jól megérdemelt, finom süti vagy kávé a Kemenes cukrászdában!

Hangulatos téli teraszunkkal várjuk kedves vendégeinket!

Közzétette: Kemenes Cukrászda és bisztró Biatorbágy – 2018. november 10., szombat

3. Budaörs – egy kávé az újjászületett Tűzoltószertárban

Budaörs nemcsak dinamikusan fejlődő település, de kincseket őrző, arra büszke város is. Egy hangulatos séta az óvárosban, a templom körül nem végződhet máshol, mint az egykori tűzoltószertárban, ami ma igazán egyedi kávézóként üzemel Szertár kávézó néven.

Közzétette: Szertár étterem és kávézó – 2015. június 14., vasárnap