Kortalan szépség.

Különleges képsorozat készült két gyönyörű, kortalannak tűnő nővel, akik fittyet hánynak az elvárásokra és szívesen döntik meg a tabukat. Beverly Johnson és példaképe, Carmen Dell’Orefice számára nem léteznek korlátok a divat-és szépségiparban.

Dell’Orefice például tekintélyt parancsoló életkora ellenére (91 éves) ruha nélkül, csupán egy lepedővel takarva pózol a fotókon. A New You magazin számára Fadil Barisha készítette a rendhagyó képeket.

Fotó: Fadil Berisha/New You

Dell’Orefice 1946-ban, 15 évesen került először a Vogue címlapjára, egyike volt a legfiatalabb modelleknek, akiknek sikerült ez az áttörés. Most, majdnem 80 évvel később változatlan szépségével ragyog.

A szépség megtartásának titkát egyébként abban látja, hogy ugyanúgy, mint egy babát, táplálni kell, szeretettel kell gondoskodni róla. Magunkat kell „jól lakatni”, ezzel energiával feltölteni a testünket, lelkünket.

Johnson bálványának, mentorának tartja a világ legidősebb szupermodelljét. Johnson maga sem kezdő: a napokban tölti be a 70. életévét. Ő azzal írt történelmet, hogy 1974-ben első fekete nőként jelent meg a Vogue címlapján, majd később az Elle magazin francia kiadásában is úttörő afroamerikaiként szerepelt.

Fotó: Fadil Berisha/New You

Beverly Johnsont több mint 500 címlapon láthattuk már viszont az elmúlt évtizedek alatt. A modellkedés mellett színészként is kipróbálta magát és két könyve jelent már meg az egészség és szépség témában.

Hangsúlyozza, hogy a fittség és szépség megtartásában nagyon fontos a tudatosság, a napi rutin, a sok munka. Jelenleg a pilatesre esküszik és és az olyan nyilvánvaló dolgokra, mint helyes táplálkozás, a sok víz és mozgás. Emellett meditálással és lelki töltekezéssel tartja fiatalon magát.