Egy kis süti, egy kis szendvics.

102 éves lett az Egyesült Királyság legidősebb ikerpárja. Dorcas Tobin és Edith Dumbleton 1920. június 28-án látták meg a napvilágot 45 perc különbséggel Banburyben, Oxfordshire-ben.

A testvérek napjainkban már egymástól két órányi autókázásra élnek, de természetesen ezt a napot most együtt töltötték. A család szerint ilyenkor egészen kivirulnak a hölgyek, akik egyébként a képek alapján mindketten évtizedeket tagadhatnának le a korukból. A távolság ellenére nagyon szoros a kötelék a nővérek között.

A születésnapot sajtos szendviccsel ünnepelték, de terveznek egy sütizést is a közeli teaházban. A szerénység egyébként is jellemző volt az egész életükre. Edith lánya szerint az édesanyja mindig azt mondogatta neki, hogy bár nem volt sok mindenük, mindent megbecsültek. Szerintük az egyszerűbb élet vezet a boldogsághoz: az, hogy megtanuljuk értékelni azt, amink van és ne izguljunk sokat azon, amink nincs.

A kerek évforduló, a 100. születésnap ünneplése anno a pandémia miatt halasztódott, de szerencsére a nővérek megvárták,míg 102 gyertyát fújhattak el a tortájukon. További jó egészséget kívánunk nekik!