Bakancsot fel, vár az erdő!

Mit szólnál, ha lenne egy saját túravezetőd a zsebedben? Aki segítene abban, hogy merre indulj, hasznos tanácsokkal szolgálna és nem éreznéd elveszettnek magad?

Az a jó hír, hogy már létezik, megjelent ugyanis a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázós alkalmazása, azaz applikációja. Akinek van okostelefonja vagy táblagépe, könnyen letöltheti,  „Természetjáró” néven keresse a Google Play Store-ban és az App Store-ban.

Magyarország online, interaktív térképes útikönyve mindenkinek szól: gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak, beépített túratervezővel, valamint több száz előre elkészített túraajánlattal és ezernyi látnivalóval, amelyek mindegyikéhez részletes ismertető és számos fénykép tartozik. Az egész olyan, mint egy részletes útikönyv, csak éppen a telefonunkon.

Segítségével könnyű tervezni, hiszen interaktív, nagyítható, az összes jelzett turistautat mutatja, egyből látjuk a tervezett időt, távot is. Offline is letölthető, azaz akkor sincs gond, ha az erdőben nincs térerő.

Fotó: Google Play

Az útvonalat rögzíthetjük, a kedvenceinket, az érdekes pontokat elmenthetjük. Amennyiben nincs ötletünk, több száz ajánlat közül választhatunk, attól függően, hogy milyen nehézségű túrára vágyunk. Megnézhetjük, hogy hol vannak várak, kilátók, érdekességek, látnivalók.

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség/www.termeszetjaro.hu

Egyéb hasznos funkciókat is tud az alkalmazás: elárulja a várható időjárást, de van benne magasságmérő, csúcskereső, iránytű, dőlésszögmérő, QR-kód olvasó is. Sőt, még telefonos segélyhívást is tudunk indítani, közvetlenül az appból, az aktuális pozíció kijelzésével.

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség/www.termeszetjaro.hu

Ráadásul segítségével a közösséget is építhetjük, már előre elküldhetjük az ismerőseinknek a tervezett túrát, hogy ők is lássák, merre megyünk majd. Együtt pedig elindulni is könnyebb lesz, most már tényleg minden készen áll egy kellemes kiránduláshoz!

Forrás: www.termeszetjaro.hu