Főkukac és Pom-Pom.

1930. augusztus 21-én született Németországban. Gyermekkorában több országban lakott, például Görögországban is. Saját elmondása szerint örökké vidám családba érkezett, anyja balerina volt, édesapja – Sajdik Sándor, nevét Dunakeszin utca viseli – korának legsikeresebb zsokéja.

Már gyerekként humoros rajzokat skiccelt, iparrajziskolában tanult és nyomdásznak készült.

A rajziskolában meglátott egy nyomtatáshoz használt klisét és azon Pintér Jenő egy karikatúra-sorozatát. Ez egy pillanat alatt eldöntötte a pályáját.

1955-ben a Rádió- és Televízió Újság tördelője és rajzolója lett, és nemsokára közölni kezdte karikatúráit a Ludas Matyi is. A rendkívül népszerű vicclapban harminc évig jelentek meg szellemes rajzai. A lap megszűnte után számos magazinban, napilapban láthattuk a karikatúráit, de közben megismerkedett a rajzfilmek világával is.

Csukás Istvánnal zseniális párost alkottak, kezük nyomán született többek között A nagy ho-ho-ho horgász és a Pom Pom meséi. A fantasztikus figurákat ma is ismeri minden gyerek és felnőtt.

Fotó: veol.hu

Sajdik egy váci műgyűjtő, Papp László unszolására kezdett táblaképeket festeni. Ezek, valamint kis méretű, írókat, költőket, művészeket ábrázoló, applikációkkal kombinált portréi jelentik ma tevékenységének fő csapásirányát. Vácott kiállítás nyílt a munkáiból. Jellegzetes stílusa összetéveszthetetlen, Kossuth-díjas, Magyar Örökség díjas művészünknek.