Keresztény rocksztár.

1940. október 14-én született: Harry Rodger Webb néven Indiában.

Még ükapja volt az, aki az Angliában élő családot Indiába vezette. A família 1947-ben költözött vissza Nagy-Britanniába, amikor India független lett. Harry jól focizott, rögbizett, gerelyt hajított. Egy drámatanár figyelt fel rá, és bátorította, hogy a színpadon is próbálja ki magát. Hatással volt rá az akkor születő rock and roll, főként Bill Halley és Elvis.

Harry Webb kezdetben egy ismeretlen gitáros csoport tagja volt, ezután vezető énekese lett a Drifters pop és roll csapatnak. Mielőtt az első nagy slágerük megjelent volna 1958-ban, elhatározták, hogy felveszik a „Cliff Richard és a Drifters” nevet.

Az első időkben Cliff Richardot úgy jegyezték, mint az angol Elvist.

60 years ago in Studio Two at Abbey Road Studios

Közzétette: Cliff Richard – 2018. december 22., szombat

1958-tól sorra jelentek meg a kislemezek, a csapat pedig The Shadows-ra változtatta nevét (Move it, Living Doll, The Young Ones). A színpad mellett a filmvásznat is meghódította, új műfajt teremtve, a „Cliff Richard-musical” műfaját és Cliff lett a No.1. az angliai mozipénztárakban 1962-63-ban.

1964-ben Cliff áttért a keresztény hitre. Fontosnak érzete hangsúlyozni, hogy ő „a legradikálisabb sztár.”, hiszen nem él a szex, drog, alkohol hármasával.  1968-ban ő képviselte az Egyesült Királyságot az Eurovíziós Dalversenyen a Congratulations c. számmal, és a második helyen végzett.

1995-ben lovaggá ütötték. Harcol a szerzői jogdíjak ügyében, emellett lelkes állatvédő, de van alapítványa a teniszoktatás népszerűsítéséért s a szegény sorsú gyerekek étkeztetéséért is.

Közzétette: Cliff Richard – 2019. szeptember 8., vasárnap