Mindent egy lapra.

Nem messze a Yellowstone Nemzeti Parktól, Cody városának közelében, a Wapity-völgy közepén több mint 30 éve áll egy ötemeletes, rozoga szerkezetű épület, hosszú, hullámzó lépcsővel, véletlenszerűen kilógó erkélyekkel, szokatlanul fura alakkal.

A ház egy egykoron egy álom megtestesülése volt, óriási szerelem-projekt, amelyet saját két kezével épített fel a különc mérnök, Francis Lee Smith.

Smith 12 évet töltött a gerendaház építésével, a faanyagot egy erdőtűzből mentette a közeli Rattlesnake hegységből. Miután a lángok megrongálták a fákat a lejtőkön, a félig égett faanyag ingyen elvihetővé vált, bárki, akinek szüksége volt rá és segített eltakarítani a maradványokat, magával vihette. Smith segítőivel együtt a völgybe hordta és nekikezdett az álomháza építésének.

A férfi otthonává tette a házat, beköltöztette feleségét és 2 gyermekét, amint az alsó szint elkészült, de sosem hagyta abba az építkezést. Minden éjjel a házon dolgozott, egyetlen izzó fényénél munkálkodott, addig, amíg az őrült megszállottsága tönkre nem tette a házasságát.

A ház messze nem volt komfortos.

Nem volt benne folyóvíz, se áram, csupán csak annyi, amennyit egy kis generátor biztosított. Egy fatüzelésű kályha volt az egyetlen melegítő eszköz, ezen főztek is egyben. Az étkezőasztal egy hatalmas tuskó volt, körülötte kisebb rönkökkel, amelyek ülőhelyként funkcionáltak.

Telente az egész család hálózsákban aludt a padlón a hőforrás környékén. Nyáron Smith egy függőágyban éjszakázott, a gyerekek pedig néha egy különálló, nagyméretű, kutyaházszerű fülkében a verandán aludtak. Számtalan vadállat járt a környéken: mosómedve, vadmacska, bagoly, ezek a házba is befészkelték magukat.

Néhány év hobo élet után Smith felesége megunta az egészet és beadta a válókeresetet. Fogta a gyerekeket és elköltözött. A srácok továbbra is látogatták az apjukat és időnként a házban éjszakáztak.

A férfi pedig teljesen begőzölt, újabb és újabb részeket épített a házhoz, mindenféle tervrajz vagy kiforrott elgondolás nélkül. A kaotikussá vált építkezésnek az lett a vége, hogy 1992-ben kiesett a balkonon, miközben dolgozott és életét vesztette. Holttestét 2 nappal később fedezték fel.

A ház ezután üresen és elhagyatottan állt. Az elemeknek kitetten, a fa szerkezet lassan rothadni és korhadni kezdett és és vandálok is megrongálták, nagy károkat okozva. Néhány éve Smith lánya, Sunny Larsen megpróbált pénzt gyűjteni a helyreállítására, majd eladásra bocsájtotta az épületet.