Remek formában.

Mario Sanna, a 94 éves dédnagypapa még mindig hetente kétszer gyúr az edzőteremben és eszében sincs leállni. ’Super Mario’ második otthonaként tekint a fitneszteremre, ahol a 2 órás edzéseit végzi.

Az egykor közlekedésmérnökként dolgozó férfi elmondása szerint korábban a munkája tartotta karban, hiszen vasúti síneket is fektetett. 1954-ben kezdett a Brit Államvasutaknál dolgozni, két évvel ezután, hogy Szardíniából a Nagy- Britanniába költözött. Vasárnaponként azért dolgozott, hogy pénzt keressen, mert nősülni készült, a kemény fizikai munka mellett nem volt gondja az edzésre. Amikor Mario végül letette a szerszámokat a 90-es évek elején, azt vette észre, hogy muszáj valamit kitalálnia, hogy fitt maradjon.

Nyugdíja után szeretett bele az edzőtermi mozgásba, már ennek is 30 éve.

Normális mozgásadagja most szobabiciklizést, evezőpadot, lábprést, bicepsz erősítést is tartalmaz. Mindegyik gépet szívesen kipróbálja, de nem zárkózik el a tornaórától és a súlyok emelgetésétől sem. Véleménye szerint a testnek szüksége van a mozgásra, hiszen olyan, mint egy gép, ha kihasználatlanul hagyjuk, romlani kezd az állapota.

Mindent kipróbál, ami segít neki a fizikai jólétben, még a pilatest is.

Mario fontosnak tartja a lábak erősítését, hiszen azok cipelik a testét, de az edzésből nem maradnak ki a karok sem.

Jelenleg egy szemproblémája nem engedi, hogy sűrűbben járjon, de abban bízik, hogy egy műtétet követően újra rendszeres vendég lehet. Addig is egy barátja fuvarozza az edzésre minden pénteken és hétfőn. A szenior szinte családjának tekinti az edzőteremben megismert barátokat, nemrég velük együtt ünnepelte a 94. születésnapját is.

Mario egyébként minden idősnek azt ajánlja, hogy tegyen egy próbát az edzőteremben, akkor is, ha csak formában akarja tartani magát.