Minden csak hozzáállás kérdése.

A világ bizonyos részeihez képest mi már gazdagnak számítunk azzal, hogy van mit ennünk, iható víz folyik a csapból, van fedél a fejünk fölött és ha ezt olvasod, akkor neted is van. Másokhoz képest, ahol az állam támogatja a családokat, jók az utak, kulturáltak a kórházak, magasabb az elégedettség, nyomorban élünk. Mivel minden viszonylagos, sok múlik a hozzáállásunkon.

Ami tehát fontosabb annál, hogy mi történik velünk az az, hogy hogyan éljük meg.

Van, aki milliárdosan sem boldog, míg más a kevésnek is tud örülni.

Így van ezzel Edit néni is, aki szegényen, de mégis derűsen él. 76 évesen áram és ivóvíz nélkül él egy tanyán havi 40 ezer forintból és mégis boldog. A Nappal együtt kel és fekszik, ha szükséges, gyertyával csinál fényt. Hetente egyszer biciklivel elmegy Ceglédre vízért és kenyérért, a zöldségekről maga gondoskodik a kis kertjében, a tyúkjaira büszke.

Egyszerű életet él, ami a mások számára már a nyomort jelentené, de ő mosolyog. Nem panaszkodik, nem kesereg, kihozza a lehetőségeiből a legjobbat. Ereje, kitartása és nyugodt mosolya mindenki számára példaértékű!

A Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány is felfigyelt Edit nénire, segítettek neki otthona felújításában. Bevakolták a falakat, kijavíttatták a tetőt, festettek, beállították a felajánlásból kapott új sparheltet. A felújításból a néni is kivette a részét, maga meszelte ki a konyhát és a kamráját. Kapott még matracot és élelmiszert is. Így az otthona és az élete is kicsit jobbá vált. Végtelenül hálás a segítőknek, támogatóknak, ugyanis adományokból valósulhatott meg mindez. A felújítás tavasszal folytatódik.

Aki szeretne és tudna segíteni:

Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány
MKB Bank
10300002-10599930-00014904 számlaszámon megteheti.

Ha nem pénzzel, hanem mással, akkor a 06-30-848-5991 telefonszámon tud informálódni.

Forrás: Facebook/Edit Beregi-Nagy