Háromdimenziós tájképek.

Mintha csak fentről néznénk le az angol vidéki tájra: harsány zöld legelők, kanyargó folyók, sárguló búzatáblák, virágos rétek, legelő juhok: a textilművész Victoria Rose Richard színes, varázslatos hímzései gondolatban messze repítenek.

A Plymouth-ban élő hölgy elképesztő részletességgel és rajongással örökíti meg a szülőhazájának látképét.

Richards egyébként biológát is tanult, ezért talán nem is csoda, hogy a természetszeretete tör magának utat a munkáin. A tehetséges textilművész meglepődött, amikor először ragadott tűt és cérnát és rájött, hogy a varrogatás segít neki megnyugodni. 2018 októberében kezdett hímezni, amikor a nagymamája régi hímződobozában néhány kellékre bukkant, kivett némi kék és zöld fonalat, majd hozzáfogott a munkához.

Richards számos hímzőtechnikát alkalmaz, ezek együtt adják a munkák sajátos stílusát. Más technikával készülnek a fák és a lombok, mással a szántóföldek és a tavak. A művész autodidakta módon sajátította el a módszereket és folyamatosan képzi magát. Az utóbbi időben új szintre emelte a 3 dimenziós részletek kidolgozását a dombocskák készítésével. Sőt, már olyan parányi részleteket is beépít, mint egy úszó alak a tenger partján.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Victoria Rose Richards (@victoriaroserichards) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The flowers by the hill in the forest 🌳🌸🧡💕 swipe to see the hill and close ups!! I used a new technique this time for it and actually found it much easier to sew while still building much more depth than the first times! This one is so big as I basically wanted to see how far I could take it 😅 It’ll be on my Etsy this evening (link and countdown is in my stories!) . . #dartmoorart #victoriaroserichards #greenaesthetic #praire #aeriallandscape #aerialview #birdseyeviewart #droneshots #heather #supportsmallbusiness #uksmallbiz #embroiderywip #wipart #contemporaryart #contemporaryembroidery #modernembroidery #bordado #wildflowers #wildflowerfield

Victoria Rose Richards (@victoriaroserichards) által megosztott bejegyzés,