Aki a virágot szereti.

Milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amelyek otthonossá teszi mindennapjainkat: egy ismerős postás, a sarki pékség illata vagy éppen a megszokott virágárus kedvessége. Így gondolták a pasarétiek is, akik a Pasaréti tér bódéjában évtizedekig csokrot áruló idős házaspárnak állítottak kedves emléket.

Aranka néni és Béla bácsi évtizedekig hozzátartoztak a környékhez, ahogy a kis üzletből árulták az újságpapírba csomagolt kerti virágokat. Béla bácsi 2021. februárjában Covid fertőzés következtében hunyt el, Aranka mi már 9 évvel korábban távozott.

Még a tavalyi az évben kezdeményezés indult az ott élők körében arról, hogy méltóképp emlékezzenek meg a házaspárról, arra emlékeztetve minden járókelőt, hogy milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik a környék lakóinak mindennapjait.

Augusztus 25-én helyére került a különleges hangulatú, bronzból megformált miniatűr emlékmű, amely a virágárus házaspárt életteli módon ábrázolja. Az aprócska szobrokat Kolodko Mihály (Kolodko Art) szobrászművész készítette.