Egy kés, és egy csavarás.

A fokhagyma nélkülözhetetlen a konyhában, legyen szó akár magyaros ételekről, akár gasztrokülönlegességekről, akár csak egy lángosról. A legtöbben nem tudjuk nélküle elképzelni az életet! A fokhagymapucolást azonban szívesen kihagynánk az életünkből, különösen akkor, ha a recept tucatnyi gerezdet követel. Nem csak babramunka, de bizony a kezünk is tiszta fokhagymaszagú lesz.

Nem véletlen hát, hogy vírusként terjed az a felvétel a neten, amelyen egy nő osztja meg velünk a fokhagymapucolás hihetetlenül egyszerű trükkjét.

A Valentina Pestilene által a Twitterre feltöltött videó felkavarta a világháló állóvizét. Egyszerűen beszúrja a gerezdbe a kést, majd egy csavaró mozdulattal lehántja a héjat. „Ha valaki rengeteg koreai ételt készít, ez a legjobb módszer a fokhagyma pucolásra” – írja Valentina a videó alatt, nyilvánvalóvá téve, hogy miért is fejlesztette ki ezt a technikát.

Azóta rengeteg kommentelő kipróbálta a módszert, és egyetértenek abban, hogy némi gyakorlás után (vagy akár egyből) működik!

https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1140437217619390465&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.boredpanda.com%2Fgarlic-peeling-hack%2F