50 éve boldog házasságban.

1939. március 29-én született Velencében, Mario Girotti néven. Édesanyja német, apja olasz, gyerekkorában a háború éveiben Németországban élt a család, de 1945-bn visszaköltöztek Itáliába. 1951-ben fedezte fel a kisfiút készülő filmjéhez Dino Risi olasz filmrendező, a család ezúttal Rómába költözött a karrier érdekében. Jó döntés volt, Mario sorra kapta a kisebb szerepeket, 1963-ban pedig ’A párduc’ című filmben már igazi alakítást nyújthatott.  1964-ben ismét Németországba költözött, ahol főként wersternekben és hazafias filmekben szerepelt.

1967-ben az ’Isten megbocsát, én nem’ forgatásának kedvéért visszaköltözött Olaszországba. Ebben a filmben szerepelt először együtt (egy jelenetben) Bud Spencerrel. Érdekesség, hogy sportolóként már korábban összefutottak, hiszen Hill is úszott, Spencer pedig vízilabdázott is a Lazio színeiben, azonban a köztük lévő korkülönbség miatt nem kötöttek mélyebb ismeretséget. Ennek a filmnek köszönheti művésznevét is, producerei a film népszerűsítése végett elé tettek egy húsz nevet tartalmazó listát, amiből édesanyja nevének kezdőbetűi után a Terence Hill nevet választotta ki magának.

Terence Hill és Bud Spencer együtt a világhírig jutottak, a következő években több akció- és spagettiwesternben is játszottak (Az ördög jobb és bal keze, Különben dühbe jövünk, Nincs kettő négy nélkül). Nem csak szakmai kapcsolat, de több évtizedes barátság lett a közös munkából. Emellett Hill önállóan is nagy sikereket ért el, például a Nevem:Senki c. filmmel.

These old days … #budspencer #terencehill #goldoldtimes #memories #western #cowboys

Közzétette: Terence Hill – 2019. január 20., vasárnap

Seid ihr dabei ?

Közzétette: Terence Hill – 2018. október 3., szerda

1967-ben házasodott, feleségével, Lori Zwicklbauer-rel azóta is boldogan élnek. A családi idillit beárnyékolta, hogy a saját fiuk, Jess mellett nevelkedő nevelt fiuk, Ross 1990-ben autóbalesetben életét vesztette.

Any questions ?! #terencehill #terencehillofficial #hellotomyfans

Közzétette: Terence Hill – 2018. szeptember 27., csütörtök

Az eset hatására a színész mély depresszióba esett. Később talpra állt, és sikeres tévés karriert futott be Olaszországban, a Don Matteo sorozat rendkívül népszerű és ismert lett hazájában. Hill rendezőként is bemutatkozott (Don Camillo, Lucky Luke), tavaly mutatták be a Nevem: Thomas című új filmjét, melyet barátja és színészkollégája Bud Spencer emlékére forgatott.