Érkezhetsz seprűvel.

Olaszország északi részén, a francia határhoz közel, a dombok között keressük a boszorkányok lakhelyét.

Az álmos kis ősi városka, Triora nem mindennapi titkokat rejt. Az épületek története még a 12. századra nyúlik vissza, de a város fénykorát a 16. században élte, amikor számos boszorkányt próbáltak itt ítélőszék elé vinni.

Valójában egy rossz időjárással és katasztrofális terméssel sújtott év (1587) vezetett oda, hogy a helyiek arra gyanakodtak, boszorkányok esküdtek össze a város ellen. Egy csapat asszonyt azzal vádoltak, hogy a csecsemőiket az ördögnek ajánlották fel. Vallatták, kínozták, majd elevenen elégették ezeket a nőket 1587 és 89 között. Az istenkáromló rituálék helye, a „La Cabotina” még ma is látható.

Szerencsére ma már Triora szépsége túlnőtt a félelmetes hírnevén, a boszorkányságból csak egy jópofa turistacsalogató maradt. Rengeteg boszis szuvenírt vásárolhatunk, szobrok, seprűk, figurák lógnak az ajándékboltokban. Számos folklór- és horrortémájú esemény, fesztivál várja a látogatókat. A településen meg boszorkánymúzeum is működik, de találunk itt boszorkányparkolót, tucatnyi szobrot is. Az egykori boszik leszármazottai közül néhányan még mindig ott élnek, Triora házaiban.