Nyitottság.

Micsoda történet Lucia DeClerck-é!  A 105 éves, New Jersey-ben élő amerikai asszony hatalmas túlélő, most éppen a koronavírus fertőzésen jutott túl. Nagy rutinja van a témában, hiszen eddig 3 férjet, 2 kardiológust és 2 pandémiát élt túl.

A szívós matróna nemcsak szívében fiatal, de fizikailag is remek állapotban van. Elkötelezett katolikus, így elsősorban Istennek hálás azért, hogy ilyen szép kort élt már meg. A 105. születésnapját január 25-én ünnepelte, azonban az öröm nem volt felhőtlen, mert ugyanezen a napon diagnosztizálták COVID-19 fertőzéssel is. Talán nem is meglepő, hogy az asszony szervezete viszonylag könnyen megbirkózott a vírussal, ha hozzátesszük, hogy 1918-ban, 2 éves korában már a spanyolnáthát is legyőzte.

Szerencsére most is meggyógyult, jól érzi magát és továbbra is a rá jellemző nyitottsággal éli életét. Sosem agyalt túl sokat a dolgokon, mindig megtette, amire vágyott – mesélik a családtagjai. Lucia nagyon együttérző és kedves személyiség, sokáig dolgozott emberekkel is. Ezért a diagnózis után azt vette legnehezebben, hogy külön szobába került, a beszélgetéseket pedig egy darabig nélkülöznie kellett.

„Ima, ima, ima és semmi gyorsétel.” – összegezte a hosszú élet titkát firtató kérdésekre. Az idős hölgy ezenfelül a ginbe áztatott mazsolára esküszik: a szemeket 9 napig puhítja az italban és reggelente 9 darabot fogyaszt el belőlük.