Sok vásárló felfigyelt arra, hogy tavaly márciustól már új energiacímkével kerülnek forgalomba a különböző háztartási gépek, ideértve a hűtőszekrényt is. A lényeg, hogy megújultak azok a jelölések, amelyek az adott berendezés fogyasztásáról adnak tájékoztatást. Az új rendszer nyugdíjazta a korábbi A+-os, A++-os, A+++-os osztályozást, amelyek – mivel már igen sok volt az „A”-s jel – megtévesztőek lehettek. Az új szimbólumok alkalmazásánál az „A” a legjobb, a skála pedig egészen a „G”-ig terjed, így ennek megfelelően célszerű háztartási készülékeket vásárolni. Alábbi bejegyzésünkben még kitérünk az AEG RKB738E5MB termék legfontosabb funkcióira is, hogy segítséget nyújtsunk a legfontosabb vásárlási döntések meghozatalához.

Mennyire érdemes AEG hűtőszekrényt vásárolni?

Az AEG, amely jelenleg az Electrolux csoport tulajdona, kiváló ár-érték arányt (a hazai online boltokban közel 224 ezer forintért vásárolhatjuk meg ezt a „E” energiacímkéjű típust) kínál, hozzáértő funkcionalitással. Extra magas kialakításával az AEG RKB738E5MB hűtőszekrény elegáns megjelenést kölcsönöz álmaink konyhájának. Az automatikus kiolvasztás, az adaptálható tárolás és a speciális sajtfiók révén semmi sem akadályozza meg a kulináris sokoldalúság megteremtésében.

Kapacitás és tárolás

Ez a szabadon álló modell 389 literes kapacitással rendelkezik, három teljes szélességű polccal. Az energiát megtakarítva az úgynevezett precíziós hűtőrendszer elosztja a hideg levegőt a hűtőszekrényben, így biztosítva minden polcon az egyenletes hőmérsékletet a tökéletes hűtés érdekében.

A CustomFlex opció segítségével minden ízléshez igazítható.

A friss, ízletes ételek elkészítéséhez kulcsfontosságú, hogy a jó minőségű alapanyagok kéznél legyenek. A CustomFlex segítségével úgy rendezhetjük el a hűtőszekrény tárolását, ahogyan szeretnénk.

Extra „Chill” fiók

Késleltethetjük kedvenc sajtjaink és felvágottaink romlását, ha az Extra Chill fiókban tároljuk őket. A hűtőszekrény többi részénél alacsonyabb hőmérsékleten a kedvenc diós Cheddar vagy puha Brie innentől kezdve még jobban fogyasztható a későbbiekben.

Gyorsan nyíló hűtőszekrényajtók – hozzáférhetőség minimális erőfeszítéssel

Könnyen hozzáférhetünk a hűtő tartalmához a gyorsan nyitható ajtórendszer segítségével. A hűtőszekrény aktívan támogatja a nyitási erőfeszítést egy olyan rendszer segítségével, amely kifelé tolja az ajtót, amikor a nyitókart lenyomják.

Innovatív érintésvezérlés és további extrák

A hőmérséklet-kijelző és a fejlett érintőképernyős vezérlés lehetővé teszi az élelmiszerek tárolási körülményeinek teljes irányítását. Egyetlen pihekönnyű érintéssel precízen módosíthatjuk a beállításokat a kijelzőn, amely visszajelzést ad az aktuális hőmérsékletről és a kiválasztott funkciókról.

Az AEG hűtőszekrénye mindezek mellett a következő lehetőségekkel könnyíti meg rohanó mindennapjainkat:

  • Automatikus leolvasztás, így soha többé nem kell stresszelni a leolvasztás miatt.
  • A cserélhető ajtópántok rugalmasságot biztosítanak a balra vagy jobbra nyíló ajtóhoz.
  • Coolmatic technológia gyorsan lehűti a friss élelmiszereket, megőrzi az ízt, a színt és a tápértéket – ideális családok és vendéglátók számára.
  • Az ujjlenyomat-gátló rozsdamentes acél távol tartja a felülettől a piszkos nyomokat.
  • Éves energiafogyasztása: 121 kWh
  • „Nyaralási mód”, hogy nyugodtan élvezzük a távollétet, miközben a berendezés ez idő alatt kevesebb energiát is fogyaszt.

További előny, hogy a készülék igen csendes, 40 dB besorolású, így nyugodtan végezhetjük a dolgunkat a konyhában.

Vásárlás előtt

A fentiek tekintetében elmondhatjuk, hogy az AEG egy megbízható és korrekt márka. A típusok jó energiahatékonyságúak. Igaz ugyan, hogy a hazai webshopokban a háztartási berendezések választéka széles, azonban el kell döntenünk, hogy melyik készüléket mire szeretnénk hosszabb távon használni. Hűtőszekrény vásárlásakor mindenképp figyeljünk oda arra, hogy az adott helyiségben mennyi a rendelkezésre álló tér, és a jótállási igazolásról se feledkezzünk meg.

(x)