Beutalóval érkezőknek nem kell védettségi igazolvány.

Az új rendelkezések értelmében 2021. május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, mivel ők egészségügyi szolgáltatást vesznek igénybe.

A medencetérben nem kötelező a maszk viselése, azonban belépéskor és a fürdő egyéb közösségi tereiben (pénztárak, öltözők, mosdók) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata. A szaunák és gőzkabinok jogszabályi előírás alapján, csökkentett befogadóképességgel üzemelnek. Azonban a magas páratartalom befolyásolhatja a felső légúti cseppfertőzések átvitelét, ezért fokozottan figyelni kell a távolságtartásra és a maximális befogadóképesség betartására.

2021. április 19-től a Széchenyi, Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben, 2021. május 1-jétől pedig a Gellért fürdőben is újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések (orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, vízalatti vízsugár masszázs, szénsavas kádfürdő, a komplex fürdőgyógyászati osztályokon gyógytorna, fizikoterápiás kezelések). A kormányrendelet alapján a fürdők nyitásával egyidőben a gyógyvizes medencefürdő szolgáltatás újra igénybe vehető.

További információ a jegyek, bérletek érvényességéről és egyebekről a fürdők oldalán:

Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. – [Hivatalos honlap] (budapestgyogyfurdoi.hu)