Csavarozásra van szükséged otthon, a kertben, vagy kerékcsere esetén?

Az ütvecsavarozó lesz az, amit keresel. Mire jó pontosan? Hogyan működik? Miben más, mint a fúrócsavarozó? Hol szerezheted be? Bejegyzésünkből megtudhatod a legfontosabb válaszokat a szerszámmal kapcsolatban.

Mi az az ütvecsavarozó?

Az ütvecsavarozó egy csavarbehajtásra (ki és be egyaránt) alkalmas szerszám. Könnyen kezelhető, sima- és imbusz csavarokkal is megbirkózik. Ha megakad a becsavarás, a tehetetlenségi energia által erősebben hajtja be a csavart. Az ütések a forgás irányában történnek, a visszacsapódási szint minimális. Az ütőműben található üllő, illetve a kalapács végzi el a munka nagy részét, a rugós mechanizmus pedig a kioldódó kalapács segítségével elősegíti a csavar elfordítását. Szerepe tehát előkelő a szerszámok között.

Az ütvecsavarozó felhasználási területei

Az ütvecsavarozó használata akkor válik indokolttá, amikor kis helyen nagy erőt szükséges kifejteni. Ilyenkor pedig sokkal gyorsabban lehet dolgozni vele, mintha egy kézi csavarhúzót ragadna meg az ember. Legyen szó autó kerekeiről, otthoni feladatokról, kerti munkálatokról, hasznos szolgálatot tehet. Akár szűk helyen is könnyen megvalósítható a kompakt kivitelezés.

Felhasználható tehát egyszerű barkácsolás céljából, de bizonyos esetekben a mindennapokhoz is kifejezetten praktikus. Gondolj csak olyan helyzetekre, amikor kiszállítják a bútort, ami még nincs összerakva. Ha bármilyen csavarbehajtásra van szükség, jó, ha kéznél van. Ipari alkalmazása is gyakori, az igazán makacs csavarok eltávolítására előszeretettel használt eszköz. Aligha találni olyan építkezéseket, ahol ne lenne jelen, de az autóiparban is szinte alapvető kellék. Igazából bárhol megtalálható, vagy megtalálhatónak kellene lennie, ahol csavarozási feladatokat kell ellátni.

Előnyei közé tartozik tehát, hogy egyszerű, kényelmes, sok esetben hasznos kellék. Másrészt általában cserélhető tartozékok, fejek is tartoznak hozzá, így hosszú távon használható.

Forrás: Zákány Szerszámház

Miben más, mint a fúrócsavarozó?

Gyakori eset, hogy összekeverik a fúrócsavarozóval, a kettő azonban nem ugyanaz. Igaz, kiegészíthető hatszögletű fúrószárral, amivel a fúrás is megoldható. Ez utóbbira azonban célszerűbb az ütvefúrót (fúrócsavarozó) alkalmazni, ami beton, fal, gipszkarton, kő, vagy tégla fúrására is felhasználható. Ráadásul dübelezéshez, lyukak kialakításához is hasznos lehet. Igaz, amíg az ütvecsavarozóval lehet fúrni is, addig ez az állítás fordítva már nem igaz, mert az ütvefúró nem alkalmas csavarok behajtására.

Ütvecsavarozó: szerezd be minél előbb!

Amennyiben ütvecsavarozó vásárlására adod a fejed, érdemes egy megbízható webáruházból választanod. A Zákány Szerszámház kínálatában kizárólag minőségi gyártók termékeit, a legjobb márkákat találhatod meg. Pneumatikus-, elektromos- és akkus ütvecsavarozók egyaránt elérhetőek. A több sebességfokozat, a nyomaték állítási lehetőségek egytől egyig olyan extrák, amelyek lehetővé teszik a precíz munkavégzést. Ha pedig két legyet ütnél egy csapásra, ergonomikusan kialakított fúrócsavarozókat is vásárolhatsz. A termékek többsége kitűnő konstrukciókkal, magas szintű elektronikával bír, így a hosszú élettartam is garantált.

Amennyiben kérdésed merül fel a szerszám használatával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, akiktől a garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatban is kérdezhetsz. Keress minket bizalommal!