Hűséges alkat.

1946. március 10-én született. Már kiskorától szeretett szerepelni, önképző körbe, majd színjátszó körbe járt. A középiskolai szakkörök mellett az akkori neves színművésznő, Makay Margit segítette az első lépésekben. Még gimnazista volt, amikor szerepet kapott a ’Karambol’ (1963), majd az ’Egy csónak visszafordul’ (1964) c. filmekben.

A főiskolán Pártos Géza osztályába járt, és már ebben az időben rendszeresen játszott a Vígszínházban. Az országos ismertséget a filmek hozták meg: felejthetetlen Szentirmay Katinka a ’Kárpáthy Zoltán’-ban (1966) és átütő siker az ’Egri csillagok’ is (1968), ahol Cecey Évát formálta meg.

A színészdiplomát 1968-ban vette át. A színházban és a filmekben nyújtott színvonalas alakításainak köszönhetően Várkonyi azonnal leszerződtette a Vígszínházhoz. Sokat foglalkoztatták TV filmekben is, a ’Pillangó’ című Móricz Zsigmond tévéadaptáció női főszerepének megformálásáért Monet-Carlo-ban Arany Nimfa-díjat kapott.  A szinkronban és a rádióban is rengetegszer hallhattuk hangját.

Hűséges alkat, az egykor sokat adó színháznak ma is tagja, előadások szereplője. 2008 óta a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Kezdőkép: Szalay Zoltán/Fortepan