Megjárta az algír polgárháborút.

1936. augusztus 1-én született algériai francia családban (ekkor Algéria még Franciaország része volt). Nagyszülei Elzászból menekültek az afrikai területekre. Már az iskolában utolérte a jelmeztervezés iránti vonzalom, egy diákelőadás alkalmával, 11 éves korában. Mivel a feminim kisfiút gyakran csúfolták, a divattal foglalkozás számára menekülés is volt.

1953-ban Párizsba költözött és a szakmai kamara divatiskolájában képezte magát. Sőt, egy versenyt is megnyert egy koktélruha tervével. A Vogue-ban megjelent skiccei után került a Dior divatházba, ahol művészeti vezetővé nevezték ki. Már első terve nagy sikert aratott.

Újításaiért rajongott a közönség, megszabadította a ruhákat a tömésektől és merevítőktől, a természetes vonal híve volt.

1960-ban törés következett a karrierjében, besorozták Algériába, ahol épp polgárháború dúlt. Itt idegösszeomlást kapott, egy zárt elmegyógyintézetbe került, ahol elektrosokk-terápiával és drogokkal kezelték, aminek következtében drogfüggő lett, így végül állását is elveszítette a Dior-háznál.

1961-től a Bergé-divatház alkalmazta, illetőleg már saját neve alatt is készített kollekciókat. Kísérletező hajlamára jellemző például, hogy átlátszó anyagból készített ruhákat, beemelte az overallt a divatcikkek közé, farmeranyaggal dolgozott. Az aktív tervezéstől 2002-ben visszavonult. 2008. június 1-én hunyt el.