A java még hátravan.

Az 50 lehet akár a félút is, könnyen elképzelhető, hogy a java csak utána jön. Nincs ok pánikra, ha már elhagytuk a sokadik X-et, és úgy érezzük, hogy még nem történt velünk semmi izgalmas.

Vegyünk példát az alábbi szeniorokról!

Gladys Burrill 92 évesen lefutotta a maratont

Ezzel pedig beállította a legidősebb maratonfutó nő rekordját. 9 órán 53 percen és 16 másodpercen keresztül koptatta a futócipőit a 42 km-es távon. Gladys végül 2019-ben, 100 évesen hunyt el.

Fotó: Pinterest

Teiichi Igarashi 100 évesen megmászta a Fuji hegyét

1987-ben Teiichi Igarashi egykori favágó megmászta a Fuji szent hegyét, ezzel ő lett az első 100 éves, aki meghódította a csúcsot. Teiichi nem volt kezdő, ugyanis 89 éves kora óta minden évben megejtette a kirándulást Japán legmagasabb hegyén. A túrára nyerstojás-evéssel készült.

Fotó: Wikimedia Commons

William Ivy Baldwin 82 évesen átsétált egy szurdok felett

1948. július 31-én a kötéltáncos William Ivy Baldwin megtette utolsó veszélyes útját egy kolorádói szakadék felett. Az akkor 82 éves férfi 1907 óta rendszeresen átsétált a mélység felett, de erre az utolsó táncra a lánya egy speciális kötelet készíttetett neki.

Fotó: Pinterest

John Gleen 77 évesen repült az űrbe

John Gleen volt az első amerikai, aki megkerülte a Földet, és ő lett az, aki idős fejjel is történelmet írt – 77 évesen a legidősebb űrben járt emberré vált, amikor 9 napot töltött a Space Shuttle fedélzetén.

Fotó: Pinterest

Grandma Moses 76 éves volt, amikor festeni kezdett

Ráadásul nem is akárhogyan, Amerika egyik leghíresebb festőjévé vált eredeti, naiv stílusával. A festést végül ízületi problémái miatt kellett abbahagynia.

Fotó: Roger Higgins/Wikimedia Commons/Public Domain

Diana Nyad 64 évesen úszott át Kubából Floridába

2013-ban 64 éves korában ötödik kísérletre sikerült a hölgynek átúsznia a nem kis távolságot. Mindezt ráadásul cápaketrec segítsége nélkül tette, 53 órán keresztül tempózva a vízben.

Fotó: Gage Skidmore/Wikimedia Commons/CC-BY-SA 3.0

Dorothy Davenhill Hirsch 89 évesen hódította meg az Északi-sarkot

1980-ban Davenhill (aki korábban katonaként szolgált), férjével és lányaival együtt kezdett intenzív világjárásba. 2004-ben 89 évesen jutott el az Északi-sarkra, ami egyébként Guinness-rekordnak számított (azóta megdöntötték).

Fotó: Pinterest

Christpher Plummer 82 évesen, a világon eddig legidősebbként nyert Oscart

Korábban Jessica Tandy tartotta ezt a rekordot, aki 80 évesen vette át a szobrot a Miss Daisy sofőrjében nyújtott alakításáért. 2010-viszont Plummer lett a rangidős, amikor is a Kezdőkben játszott szerepéért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést.

Fotó: Gdcgraphics/Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Oscar Swahn 72 évesen szerzett olimpiai érmet

72 évesen az olimpián: 1920-ban Oscar Swahn minden rekordot megdöntött a részvételével. A legjobb eredménye pedig egy második hely volt csapatban, amivel minden idők legidősebb olimpiai érmesévé vált egy lövőszámban (az úrnak korábban egyébként már aranyérme is volt).

Fotó: Pinterest

Julia Child, aki 50 felett fogott főzőműsor készítésébe

Először csak a könyvét reklámozta a tévében a szakácsnő, de hamar ott ragadt a képernyő mögött és saját főzőműsorral debütált 51 évesen. A Francia főszakács címen futó adás rendkívüli népszerűséget hozott számára.

Pinterest