Új távlatok, idősen is.

„A kisgyerek fiatalon tart” – teljes szívéből vallja ezt Alberto Cormillot is. Az argentin táplálkozástudományi szakember 83 évesen lett apa, de úgy tervezi, hogy 105 évig él, így még diplomázni is láthatja a fiát.

Alberto 1938. augusztus 31-én született Buenos Airesben. Argentína leghíresebb táplálkozástudósa hosszú karrierje során több ezer embernek segített az evési zavarok, súlyfelesleggel való küzdelem, étrendi kérdések terén. Saját rendelője mellett médiaszerepléseket vállalt és oktatási tevekénységre is sok időt szakított.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Alberto Cormillot (@drcormi) által megosztott bejegyzés

A magánélete 2019-ben került előtérbe, amikor feleségül vette a nála 48 évvel fiatalabb Estefanía Pasquini-t. 2021 szeptemberében pedig megszületett az első gyermekük, Emilio. Mondani sem kell, hogy a párt rengeteg támadás, kritika érte, az előítéletek nem kímélték őket. Ők azonban erősek maradtak és túlélték a nehéz időszakot. A realitások talaján maradnak, a fiatal anya tisztában van vele, hogy egyszer egyedül fog maradni a kisfiúval.

Cormillot már tudja, hogy milyen érzés édesapának lenni, hiszen több mint 50 évvel ezelőtt született meg első gyermeke, a lánya Reneé, majd a fia, Adrián. Azóta viszont évtizedek teltek el, ezért mindent elölről kell kezdenie, meg kell tanulnia. Nem beszélve arról, hogy azóta annyit változott a világ, hogy ugyanúgy meg kell ismerkednie számos dologgal, az eldobható pelenkától kezdve a modern babakocsiig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Estefania Pasquini (@estefi_pasquini) által megosztott bejegyzés

83 évesen apává válni nem szokványos. Alberto remek példa arra, hogy az idős kort is megközelíthetjük pozitívan, tervekkel. A férfi szerint ellentmondás van abban, hogy miközben az időseket tisztelni kell, elvárják tőlük, hogy ne élvezzék az életet vagy ne vállaljanak gyereket. Az öregekre úgy tekintenek, mint elhasznált és eldobható emberekre.

A férfi rendkívül aktívan él és évtizedeket tagadhatna le a korából. Még sztepptáncol és légtáncol is. Már kétszer győzte le a rákot, a térdei nem jók, de a válla sem a régi. Több mint 30 sérüléssel, kisebb-nagyobb problémával bajlódik, de ez alig látszik rajta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Estefania Pasquini (@estefi_pasquini) által megosztott bejegyzés

Mindezek ellenére úgy döntött, hogy 105 éves koráig szeretne élni, hogy lássa a fiát diplomázni. Nagyon különleges ajándékot készít addig is a baba számára: vett egy telefont és arra küld üzeneteket, hangüzeneteket, fényképeket a fiának.

A kiemelt kép illusztráció.