Kitartóan ingázik.

David Flucker nem csapott nagy hűhót a 100. születésnapja körül, másnap ugyanúgy munkába ment, mint mindig. Az idős úr ugyanis a St. Columba kórház adományboltjában dolgozik Edinburgh-ben.

A skót matuzsálem 4 órát tölt el az utazással, akkor is, ha az időjárás nem éppen fényes. Két busszal és egy 20 perces sétával ér el az üzletbe, ami legalább 2 óra utazást jelent oda és ugyanennyit visszafelé is. Hetente 3 napot dolgozik, csütörtökön, pénteken és szombaton, ezek a legforgalmasabb napok.

Az özvegy akkor kezdett a boltban dolgozni, amikor prosztatarákkal diagnosztizálták és a kezeléseket követően szerette volna viszonozni a törődést a kórháznak. Véleménye szerint nagyszerű érzés tenni valamit a közösségért.

A 7 unokával büszkélkedő nagyapa az adományboltba érkező dolgokat nézi át. Rengeteg játék, könyv, kirakó jön nap mint nap, ezeket mind ellenőrizni szükséges.

David a legjobban persze a beszélgetéseket szereti, amikor valaki bejön a boltba és szóba elegyednek. Tudja jól, hogy a szociális munkáknak ez a legfontosabb része. Az idős férfi 2010-ben özvegyült meg de egyáltalán nem tétlenkedik. Nem kevés időt tölt el a modellvasútak építésével sem, ezeket aztán árverésre bocsájtja egy kórház javára.

A férfi egyébként korábban nyomdászként dolgozott és 72 évesen vonult nyugdíjba.

A születésnapja azért emlékezetesre sikerült, egy hajótúrára vitték. Skóciának olyan részein járt, amelyeket nem ismert korábban és meglepetés is érte, amikor a zenekar rázendített a Boldog szülinapot c. nótára. Sőt, még II. Erzsébettől is kapott egy lapot.

Kiemelt kép: SWNS