Lenne egy lámpabúrád?

A karantén idején számos mókás, kreatív feladat próbálta játékra hívni a szobafogságban ragadt lakosokat. A kaliforniai J. Paul Getty Museum kihívása például tornádóként söpört végig a világhálón. A múzeum munkatársai a pandémia idején arra kértek mindenkit, hogy az otthon található alapanyagok segítségével alkossák újra a híres festményeket. Az otthoni művészeti projektet imádták a netezők, sorra születtek az ötletes, elképesztő alkotások. A gyerekektől kezdve az idősekig mindenki azon ügyködött, hogy Gauguin vagy Renoir alakjainak bőrébe bújjon.

A kanadai Amenida Seniors Community idősotthon lakói is elfogadták a kihívást és nekiláttak beöltözni úgy, mintha a híres portrék szereplői lennének. Előkerültek a szekrényből a kalapok, a sálak, de ha nem volt kéznél lánc, akkor a zuhany csövével helyettesítették azt, fejfedő gyanánt pedig a lámpabúra is megtette.

Karen Schaefer az intézmény egyik munkatársa, az ő ötlete volt, hogy a lakókat bevonja a játékba. Állítása szerint a móka nem csak az idegességüket söpörte el, de segített abban is, hogy túléljék az izolációt és a látogatók nélküli hónapokat.

Schaefer kinyomtatta a portrékat és az idősek kezébe nyomta. A többi már az ő ötletességüket, alkotókedvüket dicséri! Ráadásul a lakók lázasan készültek arra, hogy a közösségi médiában is teret kapnak és így visszajelzéseket gyűjthetnek. Abban bíztak, hogy a családtagok így látják majd, hogy minden rendben velük. Nos, ez annyira jól sikerült, hogy nem csupán a család, de az egész világ megcsodálta a kreativitásukat.