A munka karbantart.

Vanilla Beane Washington megbecsült polgára. A városban most minden az idős hölgy körül forog, hiszen híres lakójuk ebben a hónapban ünnepli századik születésnapját.

Egész ünnepségsorozat vette kezdetét, mindenki szeretné méltó módon köszönteni a legendás kalapkészítőt.

Vanilla ugyanis 40 éve kalapokkal foglalkozik, nem akármilyen darabok kerülnek ki a keze alól! A munkának azonban még nincs vége, hiszen a hölgy a mai napig aktív, 100 évesen is dolgozik. A szokásos kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka is úgy felel: a kemény munka. Ő maga minden nap talál valami elfoglaltságot a gyönyörű fejfedők körül, alkot, tervez, igazít. Kezei alól szebbnél szebb, elegáns, finom, ünnepi darabok kerülnek ki.

40 éve dolgozik a Bené Milliney nevű cégének, a kalapok készítése tartja karban.

Állítása szerint, ha otthon maradt volna, már biztosan megőrült volna. Vanilla afroamerikai, ezért kiemelkedő alakja a fekete nők megbecsüléséért folytatott harcnak is. Az elmúlt évtizedekben számos hírességnek készített már kalapot, többek közt a város vezető politikusainak, de fejfedőit viselik jótékonysági rendezvényeket, színházban, sőt az ascoti derbin is.

Egyik gyönyörű kalapja, egy kis zöld darab bekerült a Google 3D kiállítására, más kalapjai pedig a nemzeti múzemokat gazdagítják. Vanilla kalapjaiért rajongott Dorothy Height, polgárjogi harcos is – az ő temetésén Barack Obama külön kitért azokra a kalapokra, amiket viselt.