Kaland a javából.

Visszavette a rekordját: Alfred Al Blaschke ismét Guinness-csúcstartónak mondhatja magát. Az 1917. január 4-én született férfi hivatalosan a legidősebb ember, aki tandem ejtőernyős ugrást hajtott végre.

A texasi szenior 2020-ban, 103 évesen lett először rekorder, amikor 4200 méter magasról kiugrott egy repülőből, hogy megünnepelje az iker unokáinak diplomázását. 2022-ben azonban egy svéd matróna, Rut Linnéa Ingegärd Larsson megdöntötte a rekordját, amikor 103 évesen és 259 naposan bevette az eget. Most viszont, 106 évesen 327 naposan Al újrázott.

A texasi kalandor először egyébként 100 évesen ugrott, sokáig várt, annak ellenére, hogy mindig is vágyott az élményre.

Al most nem egyedül ugrott, vele tartott a texasi kormányzó, Greg Abbott is, aki akkor határozta el, hogy kipróbálja az ejtőernyőzést, amikor Al először lett rekorder.

A rossz időjárás és más problémák miatt négyszer kellett elhalasztani a kitűzött időpontot, de 2023. november 27-én végre felvirradt a nagy nap. A repülő 2700 méteres magasságba vitte a bátor vállalkozókat, ott aztán tapasztalt oktatókhoz csatlakozva hajtották végre az ugrást. A földről Al gyerekei és unokái várták izgatottan a mutatványt és a nagypapa landolását. Természetesen a média emberei és a kormány képviselői is jelen voltak a nem mindennapi attrakción.

Miután újra levegőhöz jutott, Al örömmel gratulált Abbott kormányzónak élete első ugrásához. Szerinte egyébként nem szabad túlbonyolítani, mindenki képes az ugrásra, csak el kell fejben dönteni, hogy teszünk egy próbát.