A varázslat fénye nem kopott.

A Disney World sokak, kicsik és nagyok számára igazi bakancslistás hely: az az álmuk, hogy egyszer eljussanak oda. A park 52 éves történetében számtalan fejlődést átélt már, rengeteg változást, nem pusztán a látványosságokban, attrakciókban, de a jegyrendszerben is.

Amikor a TikToker, Matthew Ables rábukkant egy ősrégi belépőjegyre, feltűnt neki, hogy azon nincs lejárati dátum, ez pedig arra sarkallta, hogy Orlando-ba utazzon és megpróbáljon bejutni egy 46 éves belépővel a parkba.

Ables a kalandot egy videóban mutatta meg. Elmesélte, hogy a papír már azelőtt is csak porfogó volt, hogy ő megszületett és azt hitte, hogy csak egy családi kacat, de észrevette, hogy sosem volt használva. Eredetileg 8 dollárt fizettek a belépőért, ma viszont már 164 dollárba kerül a 10 év felettieknek a belépés a Magic Kingdom területére.

@matthewables I tried getting into Disney World using a 46 year old ticket #disneyworld #disney #themepark #funny #fyp ♬ original sound – Matthew Ables

A fiatalember egy kicsit idegesen indult a pénztárhoz, majd miután az ott ülő alkalmazottnak elmondta, hogy a jegye 1978-ból való, az eladó elkérte azt, majd telepecsételte ’Érvénytelen’ felirattal a jegyfüzetet és elment. Kisvártatva azonban visszajött és adott neki egy modern sárga belépőt, ami megfelelő volt a parkba lépéshez. A vintage jegyeket azonban sajnos nem adták vissza a fiúnak.

Happily Ever After

A legtöbb követőt lenyűgözte, hogy a belépőt elfogadták ennyi évtized elteltével. A Disney World alkalmazottai elárulták, hogy az oktatásukon kitérnek arra is, hogy mihez kezdjenek az ilyen ősrégi jegyekkel, noha nem túl sűrűn bukkannak fel ilyen belépők a bejutási kapuknál.

Tegyük hozzá, hogy önmagában már az is varázslatos, hogy egy ilyen hely a mai napig létezik és továbbra is vonzza a látogatókat a világ minden tájáról.