Reggelire, ebédre, vacsorára.

El tudod képzelni, hogy ugyanazt az egyetlen dolgot egyed nap mint nap 28 éve? Az indiai Balakrishnan Palayi pontosan ezt teszi: több mint két évtizede kizárólag csak kókuszdiót fogyaszt.

Nekünk, akik jóformán bármit megvehetünk a szupermarketekben, szinte hihetetlennek tűnik egyetlen eledelre korlátozni az étrendünket. A 64 éves Chandera-ban élő férfi elmondása szerint azonban őt ez tartja egészségesen és való igaz, hogy sok kortársánál fittebb és semmilyen komoly egészségügyi problémája nincs. Dolgozik a családi birtokon, úszik és tornázik minden nap.

Balakrishnan fiatalkorában a helyi klub focistája volt. 35 éves korában az orvosok nyelőcső refluxot diagnosztizáltak nála, akkoriban minden étkezés után hányt és annyira erőtlenné vált, hogy mozogni is alig bírt. A betegségére számtalan diétát kipróbált és úgy találta, hogy csupán a kókuszdió a és kókuszvíz az, ami után jobban érzi magát. Hamar eldöntötte, hogy csak ezt fogja fogyasztani.

Azóta Balakrishnan minden egyes nap kókuszdiót eszik, a családja pedig áttért a kókuszdió termesztésére.

Bár a kókuszdió ásványi anyagokban gazdag, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot tartalmaz, az orvosok azért nem ajánlják másnak az ilyen egyoldalú étrend kipróbálását.