Egy kis fekete humor.

A legtöbb ember, ha az utolsó útjával kapcsolatosan kívánságokat fogalmaz meg, akkor arról beszél, hogy miként, hova temessék, netán mekkora volumenű szertartásra, milyen zenére vágyik. A 92 éves Lilian Droniak, vagyis Droniak nagyi viszont sokkal konkrétabb szabályokat ír elő a saját temetésére.

A TikTokon több mint 4 millió követővel rendelkező nagymama 3 egészen különös szabályt ismertetett a leendő gyászoló tömeggel.

Az első szabály: sírjatok, de ne túl sokat! A második: Berta nincs meghívva – ne engedjétek oda azt a nőt, semmilyen körülmények között! A harmadik szabály pedig az, hogy a temetés után mindenki igyon egy felest és rúgjon be.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grandma Droniak (@grandma_droniak) által megosztott bejegyzés

A felvétel, amelyen ismerteti a szokatlan előírásokat, tarol a neten: már több, mint 30 millió megtekintésnél és 50 ezer hozzászólásnál jár. A kommentelők többsége arra kíváncsi, hogy ki az a Berta? Mit vétett ő, hogy így kitiltják? Droniak nem késlekedett a válasszal, adott némi támpontot az érdeklődőknek. Mint kiderült, Bertha olyasvalaki, akit már évekkel ezelőtt kiiktatott az életéből, mivel a bajkeverő nő megpróbált Droniak férjével beszélni, sőt még a nagyi stílusát is próbálta leutánozni, mivel ugyanazokat a ruhákat vette fel, mint Droniak.

Ne érezzük rosszul magunkat, ha ezen a fura temetési eszmecserén inkább mosolyogni támad kedvünk, a nagyi célja pont az, hogy könnyedebb beszélgetést kezdeményezzen a halálról.

„Nem kell, hogy a halál félelmetes vagy tabu legyen. Segít az életet jobbá tenni, ha nem félsz. A halál így is, úgy is elkerülhetetlen, miért ne nevetnénk ki néha?”

A reakciókat elnézve, ezzel sok ember egyetért.

@grandma_droniak it wont be any time soon but dont forget it #funeral #grandma #rules #dontcry #funeralservices #wake #greenscreen ♬ original sound – grandma_droniak

@grandma_droniak Reply to @ascensionsbyandrea ♬ original sound – grandma_droniak