Természetes csapda.

Valamikor nagyjából öt évtizeddel ezelőtt egy kutya egy másik állat, talán mosómedve után szaladt. Sosem jött vissza. Mumifikálódott tetemét 20 évvel később találták meg.

Egy csapat favágó épp egy tölgyet vágott ki Georgia állam egyik erdejében, amikor különös dologra lettek figyelmesek a fatörzsben: a rönkben bizarr módon egy kutya múmiája feküdt.

A feltételezések szerint az eb egy állatot kergethetett és utána futott a fatörzsön lévő odúba is, ahova azonban beszorult. Mivel nem tudott kiszabadulni a csapdából, éhenhalt.

Az üregben szárazság volt, ezért a test nem indult rothadásnak, hanem összeaszalódott, kiszáradt. A felfelé áramló levegő messzire vitte a bűzt, így a rovarok és más állatok sem fedezték fel az elpusztult állatot. A tölgyben található csersav pedig segített a tartósításban, konzerválásban, ugyanakkor megkötötte a nedvességet és kikeményítette az állat bőrét is.

Fotó: Scott Beahan/The Newsweek

A fakitermelők végül egy múzeumnak ajándékozták a különös leletet. A Waycross-ban található Southern Forest World nevű gyűjtemény az erdőgazdálkodás történetét dolgozza fel.

A kutyát 20 éven keresztül egyszerűen csak ‘a mumifikálódott kutyának’ hívták. 2002-ben a múzeum egy névadó versenyt hirdetett, ahol a Stuckie név nyert (kb. Beragadtnak fordítható). A 4 évesen a fába szorult ebet azóta mindenki csak így emlegeti.

Kiemelt kép: Scott Beahan/The Newsweek