Elfelejtett tízórai.

Egy Fu nevű nő olyan képeket posztolt fel a kínai közösségi média oldalaira, amelyeken egy megkövesedett tojás látható. A drágakőre hasonlító, rubinvörös tojás szokatlanul apró termetű.  A képek villámgyorsan terjedni kezdtek a világhálón és mindenki tudni akarta, hogy mitől vált a tojás ilyen ékszerszerűvé.

Kiderült, hogy a különös tojás több mint 20 éves, még Fu édesanyja vette akkor, amikor a lánya az általános iskolába járt. Az anya meg is főzte a gyerek számra, aki magával vitte az iskolába, azonban elfeledkezett a hátizsákja oldalzsebébe rejtett tízórairól és csak 3 nappal később találta meg. Akkor már úgy gondolta, hogy megromlott, ezért nem ette meg. Valamiért azonban nem akarta kidobni, így a hűtő tetejére tette és megint hónapokig eszébe sem jutott.

Mire a nő édesanyja újra megtalálta a tojást, annak színe már megváltozott: sötét, burgundivörös lett, egészen hasonlatos egy rubinhoz. Fu ezért úgy döntött hogy megtartja, ahelyett hogy kidobná. Egy kis ékszeresdobozba a tette a valóban szépséges tárgyat.

Évekkel később Fu kiköltözött a szülei házából és teljesen el is felejtkezett a tojásról, azonban az anyja nemrégiben rábukkant takarítás közben a dobozkára. Nem csak tovább kövesedett a benne lévő tojás, de mostanra olyan finom textúrája is lett, mint egy műanyag labdának és kis repedések is tarkítják a felületét.

A több évtizedes tojásról készült fotók lenyűgözték a közösségi média felhasználóit. Néhányan fáraó tojásnak nevezték, mások pedig azt firtatták, hogy miként lehet az, hogy nem indult rothadásnak ennyi idő alatt. Fu arra gondol, hogy hideg, száraz telek, ott ahol felnőtt, talán szerepet játszhattak ebben.