Hasznos hobbi.

Peggy MacSween 50 évvel ezelőtt, egy krumpliföldön vesztette el a jegygyűrűjét. A most 86 éves skót asszony burgonyát szüretelt anno, amikor lecsúszott az ujjáról az ékszer.

Donald MacPhee hobbiból fémtárgyak keresésével foglalkozik. 7 évvel ezelőtt egy YouTube videó inspirálta arra, hogy ezzel a tevékenységgel töltse a szabadidejét. Amikor megismerte a szomszédasszonya történetét, felajánlotta neki, hogy a műszerével megpróbálja megkeresni a gyűrűt.

Az egykori ültetvény helyén ma már rét terül el, a férfi 3 napig keresgélte itt a karikát. A fémkeresőjével felszerelkezve 90 lyukat ásott, mielőtt az ékszer nyomára bukkant. A gyűrű tökéletes állapotban volt. Miután Peggy az ujjra húzta, az is kiderült, hogy még mindig remekül passzol rá. Az idős asszonyt valósággal sokkolta az örömhír, hogy ennyi évtized után előkerült a gyűrűje.

Sajnos Peggy férje, John néhány évvel ezelőtt meghalt. Korábban a nő azt a gyűrűt viselt, amit a férje vett neki az elvesztett ékszer helyett, de most azt tervezi, hogy a kettőt együtt fogja hordani a továbbiakban.

Kiemelt kép: Am Pàipea