Jogi útvesztő.

Nicolas Puech, a legendás Hermès divatház örököse nemrég azzal sokkolta a világot, hogy törvényesen örökbe akarja fogadni a kertészét, annak érdekében, hogy az óriási, 11 milliárd dollárra becsült vagyonát örökségként ráhagyhassa.

A 81 éves milliárdosnak se felesége, se gyermeke nincsen. Svájc egyik leggazdagabb embere, annak ellenére, hogy 2014-ben elesett a vagyon egy részétől, amikor a rivális luxuskonszern vásárolta fel a Hermès-t. Azonban még mindig jelentős, 220 milliárd értékű részesedést birtokol, amit szeretne a korábbi kertészére és mindenesére hagyományozni.

A meg nem nevezett alkalmazott egyszerű marokkói családból származik, felesége spanyol, két gyermekük van. Állítólag Puech úr már elindította hivatalosan is a folyamatot, hogy örökbe fogadja a férfit, annak ellenére, hogy a felnőtt személy örökbefogadás rendkívül ritka Svájcban és sokkal nehezebb, mint egy kiskorú adoptálása. Nyilvánvalóan ilyenkor az illető gyerekkorából datálódó, előzetes kapcsolatokra van szükség, amit ebben az esetben nehéz bizonyítani.

Ráadásul Puech korábban egy általa létrehozott szervezetnek, az Isocrates Alapítványnak ajánlotta fel a vagyonát, így biztosan jogi lépéseket fog majd tenni az eddigi kedvezményezett is. Az alapítvány már kiadott egy nyilatkozatot, hogy ellenzi az ügylet egyoldalú felmondását.

Ha az 51 éves kertészt sikerül örökössé tenni, akkor a fogadott fiú igen jól jár, többek között marokkói, svájci ingatlanok és gigantikus osztalék üti a markát.