Árulkodó génjeink.

Mary McLaughlin úgy élte eddig az életét, hogy fogalma sem volt arról, hogy van egy testvére. Most 56 évesen egy nővért kapott, azóta boldogabb nem is lehetne. Kiderült, hogy a féltestvérével, Diane Ward-dal gyerekkorukban 15 percnyire laktak egymástól és egy időben ugyanabba a pékségbe jártak.

Mary a biológiai édesanyjával nőtt fel, aki azonban sosem volt tartósabban jelen. Egyszer csak a babysitterre hagyta a kislányt és nem tért többé haza. A lányka gyámja a babysitter és annak férje lett. A szülőanya pedig egyfajta fantomfigura lett, aki ugyanakkor nem mondott le a gyerekről. Mary 26 éves volt, amikor meghalt az anyja.

Diane 3 évvel idősebb. Ő mindig is tudta, hogy örökbe fogadták és próbálta is megkeresni a szüleit, de nem járt sikerrel. Végül egy DNS teszt nyomán az adatbázisból derült ki a két nő rokoni kapcsolata.

Balra: Mary McLaughlin; jobbra: Diane Ward

Az asszonyok elképesztő boldogok voltak, amikor egymásra találtak. Ward és férje jelenleg az Egyesült Királyságban élnek, így az első találkozóra júniusban egy repülőutat követően került sor. Egy közös vakációt töltöttek együtt, amelynek során rengeteget beszélgettek, hogy bepótolják a kimaradt évtizedeket.

A két nő rengeteg közös vonást fedezett fel: a testalkatuk, a vásárlási mániájuk, a mexikói ételek iránti rajongásuk mellett nagyon hasonlatos a humorérzékük és a gesztikulációjuk is. Ward lánya viccesen csak annyit mondott: “Nagyszerű, most már kettő van belőled, egy-egy minden kontinensen.”