Kissé meglepő, de mégis van létjogosultsága ennek az állításnak.

Egy friss felmérés több ezer ember véleményét összesítette és arra az eredményre jutottak, hogy a nők 66 évesen, míg a férfiak 64 éves korukban élvezik a legjobban a szexet.

Hogyan lehetséges ez?

Vanessa Marin szexuálpszichológus szerint ez nem igazán meglepetés, hiszen az emberek a húszas, harmincas éveikben ugyan nagyobb vehemenciával állnak a nemi élet örömeihez, viszont a rajtuk levő nyomás, feszélyezettség, megfelelés, félelmek akadályozzák, hogy igazán át tudják adni magukat az élménynek. Többet foglalkoznak azzal, hogy hogyan néznek ki, hogyan teljesítenek, mire gondolhat a partner, aggódnak a plusz kilók miatt, más apróságokon, nem kívánt terhességen, ami jelentősen rontja, hogy önfeledten tudják élvezni az együttlétet.

Ezek a korral (jobb esetben) megváltoznak. Bár a test felett eljár az idő, a lélek sokkal nagyobb hangsúlyt kap. Megértőbbé, bölcsebbé, toleránsabbá válnak az emberek, csökkenek a félelmek és ezáltal jelentősen javul a nemi élet. Lehet, hogy ritkább lesz és bizonyos problémákat meg is kell hozzá oldani, de jó kommunikációval a közös élmény, az összetartás, a meghittség sokkal intenzívebbé és élvezhetőbbé teszi az aktust.

A teljesítés kényszerét átveszi az örömszerzés és az intimitás. Ehhez persze nem kell feltétlen megvárni, amíg elmúltunk 60 évesek, de jó hír, hogy azon túl is igazán kellemes élmények várhatnak ránk!

Forrás: Huffington Post